PR Akadémia

A PR AKADÉMIA rövid története

1996  Budapest   /   2007 – 2011  Csikszereda   /      2014 – 2015 Pécs / 2016 Sopron / 2017 Kecskemét

Az esemény honlapján így foglalták össze a szervezők a PR Akadémia lényegét:

A PR Akadémia a public relations professzionális művelőinek (vezetők, szeniorok és juniorok) nagy nyári találkozója, ahol a szakma aktuális kérdéseit, legégetőbb kihívásait tárgyaljuk meg. A legkiválóbb magyar és külföldi szakemberek tartanak előadásokat – esténként pedig kötetlen formában lehet tovább vitatkozni. Mindemellett az Akadémia kiváló lehetőség arra, hogy a mesterség (szakma? művészet?) különböző generációi kapcsolatokat építsenek egymással.

A forma nem új. PR Akadémiát 1996-baen rendeztek először Magyarországon: ez volt a kelet-európai országok szakembereit vendégül látó Central European Public Relations Academy (CEPRA). Nagy szünet után, 2007-ben rendezte meg először a Magyar Public Relations Szövetség a csíkszeredai Sapientia Egyetemmel közös nyári PR egyetemét, ahol öt éven keresztül nagy érdeklődés mellett került sor erre a szakmai rendezvényre.

A székelyföldi egyetemet 2014-ben már magyarországi rendezvény váltotta fel. Az első nyári PR Akadémiát 2014 júliusában rendezte meg a MPRSz, a Pécsi Tudományegyetemmel közösen – mivel új minőséget kívánt teremteni a public relations hazai kommunikációjában. A kellő szakmai színvonalat a legnevesebb, Magyarországon és külföldön élő előadók részvétele biztosította.

A következő évben is Pécsett vendégeskedett a PRA – majd 2016-ban Sopronba költözött, a Nyugat-magyarországi Egyetemre (ma: Soproni Egyetem). Ezen ismert és jelentős szóvivők, neves elméleti szakemberek és PR cégvezetők mutatták be tapasztalataikat, kihívásaikat és megoldásaikat. Ezúttal külföldi előadók is megtisztelték az Akadémiát: a londoni CIPR szövetség alelnöke, az osztrák PR-szövetség egyik vezetője, valamint egy erdélyi kreatív műhely alapító tulajdonosa.

Mindegyik PR Akadémia előadásiból tudományosan is jegyzett tanulmánykötet született.

A 2014 – 2017 évi PR-Akadémia szervezői
Sós Péter János
Sárosi Péter

A PR-AKADÉMIA ELŐADÓI:

Néhány kép a PR-Akadémia életéből

Megjelent tudósítások a magyar televizió csatornákon a PR-Akadémiáról
PR-Akadémia Pécsett


Forrás: Pécsi Televízió

2017 Kecskemét


„Elstartolt Kecskeméten a Tudomány és Művészetek Házában a IV. PR Akadémia. A háromnapos szakmai rendezvényen olyan témákban hallhatnak előadásokat a résztvevők, mint az alternatív igazságok, hírek és álhírek kapcsolta a PR-rel, digitális PR az integrált kommunikációban vagy PR a turisztikai üzletágban.  Kecskeméti Televízió tudósítása

Videoösszefoglaló a Soproni PR-Akadémiáról